header

Coaching

Gesprekken gericht op het vergroten van uw persoonlijke effectiviteit in uw persoonlijk leven, relaties en werksituatie en het bevorderen van uw autonomie, bewustwording en zelfsturend vermogen.
Mijn uitgangspunt is dat ieder de antwoorden op persoonlijke vragen in zich heeft. Toch kan het soms moeilijk zijn die antwoorden zelf als het ware te ont-dekken; door de beslommeringen van alledag, door (onbewuste) gedachten- of gedragspatronen, door blinde vlekken kan het moeilijk zijn alleen die inzichten te vinden.

Een coach is een onafhankelijk persoon, die zonder oordeel luistert naar wat u vertelt of vraagt. Die u helpt patronen te herkennen in de situaties die u meemaakt, u spiegelt in uw gedrag of u confronteert met uw eigen belemmerende gedachten. Die u in contact brengt met antwoorden en gevoelens die u zelf hebt, maar die u zich (nog) niet bewust bent. Dat kan door het stellen van vragen, het geven van reacties, het benoemen van het gevoel, het doen van oefeningen.

De mogelijkheden en oplossingen worden daarom ook door uzelf aangedragen, waarbij de coach u helpt dat te doen.

Door middel van coaching kunt u:

 • Contact maken met eigen passie.
 • Bewuster keuzes maken.
 • Inzicht krijgen in belangrijke persoonlijke belemmeringen.
 • Gaan werken aan persoonlijke uitdagingen.
 • Een actieplan opstellen om wensen te realiseren.
 • Werken aan een grotere communicatieve vaardigheid.

Voor wie is coaching geschikt?
Coaching is gericht op mensen die zichzelf verder willen ontdekken en actief met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag willen. Met coaching kan je diverse vragen aanpakken, zoals:

 • Waarom voel ik me soms zo onzeker?
 • Wat geeft energie en wat kost energie?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik die optimaal inzetten?
 • Hoe krijg ik een goede balans tussen werk en privé?
 • Welke richting wil ik op met mijn leven? Met mijn werk?
 • Waar wordt ik door geïnspireerd?
 • Hoe ga ik om met faalangst?
 • Hoe kan ik beter grenzen stellen?

Hoe verloopt een coachingtraject?
Als coach bied ik u de mogelijkheid om eerst kennis te maken. In dit eerste gesprek kijk je of het klikt en of je vertrouwen hebt in mij als coach. Vervolgens kijken we samen naar de coachingvraag. Waar wil je aan werken in de coachinggesprekken? Afhankelijk daarvan plannen we een aantal gesprekken.

Tijdens de gesprekken gaan we vervolgens samen aan de slag. Je neemt zelf de verantwoordelijkheid voor de vraag die je aan wilt pakken. Ik zal je begeleiden en je helpen je doel te bereiken. Ik stel je vragen, ter verduidelijking, ter verdieping, ter reflectie op je eigen rol en functioneren, waardoor jij zelf over mogelijke oplossingen gaat nadenken, of je meer bewust wordt van wat je belemmert of je in de weg staat om te bereiken wat je wilt bereiken. Je krijgt hierdoor helder wat er voor jou nodig of wenselijk is om meer tot je recht te komen. Op deze manier zijn de ideeën en oplossingen die naar voren komen, ook daadwerkelijk verhelderend en passend voor jou.

Methodiek:
Ik maak gebruik van een scala aan methodieken. Ze hebben echter met elkaar gemeen dat ze gericht zijn op het vergroten van uw autonomie en zelfsturend vermogen, dat ze uitgaan van uw eigen kracht en mogelijkheden, dat ze uw persoonlijke groei en ontwikkeling bevorderen. Afhankelijk van uw coachingvraag kiezen we samen een methodiek die bij u past. Bijvoorbeeld: Kernkwadranten van Ofman, RET vanIJzermans en Dirkx, Cognitieve technieken van Ellis of Beck, Directieve technieken van Hoogduin e.a., Communicatietechnieken van Watzlawick of Rosenberg etc.